Asiakastarinat kertovat osaamisestamme

Asiakastarinat kertovat osaamisestamme

Asiakastarinat

Julkaistu: 05.10.2021

Konttoripiste viritti KPO:n esitystekniikan kuntoon

Lähes 700 miljoonan euron liikevaihdolla operoiva Osuuskauppa KPO totesi, että pääkonttorin esitystekniikka ei vastannut nykyajan vaatimuksia. Konttoripiste kutsuttiin paikalle – ja lopputulos jopa ylitti odotukset.
Lue lisää

Julkaistu: 26.05.2021

Nyt sana kuuluu selkeämmin

Toholammin seurakunta kääntyi Konttoripisteen puoleen, kun oli aika uudistaa kirkon äänentoistolaitteet. Nyt 160 vuotta vanhassa kirkossa on nykypäivän soundit ja sana kuuluu kaikille selvästi.
Lue lisää

Julkaistu: 30.04.2021

Näkömestari luottaa paikalliseen osaamiseen

Isot kansainväliset ketjut valloittavat maaperää pieniltä paikallisilta yrityksiltä. Se ei ole mikään uutinen. Mutta vielä löytyy runsaasti yrityksiä, jotka jaksavat mennä eteenpäin omin avuin. Yksi niistä on Näkömestari – kokkolalainen optiikka-alan yritys, joka on säilyttänyt itsenäisyytensä jo 40 vuotta.
Lue lisää

Julkaistu: 10.02.2021

Merius kasvaa kyseenalaistamalla

Tehdassuunnittelua mullistavalla tavalla tekevälle Meriukselle uteliaisuus on elinehto – sen avulla yritys tavoittelee viidessä vuodessa liikevaihtonsa viisinkertaistamista.
Lue lisää

Julkaistu: 28.10.2020

Etätyön tehokkuus kasvaa kunnon välineillä

Kun Suomi keväällä siirtyi kuin yhtenä rintamana etätöihin, syntyi hetkessä suuri tarve etätyön mahdollistaville ICT-ratkaisuille.

– Videoneuvottelulaitteiden, kotitoimistolaitteiden ja Office 365 –asennusten kysyntä kasvoi keväällä selvästi. Kotitoimistoihin hankittiin esimerkiksi kannettavia tietokoneita ja pienikokoisia tulostimia, kertoo järjestelmäasiantuntija Jarkko Pelto-Arvo Keski-Pohjanmaan Konttoripisteestä.
Lue lisää

Julkaistu: 07.09.2020

Keskuspesula panostaa asiakastuntemukseen ja digitalisaatioon

Kannuksessa päätoimipaikkaansa pitävä Keskuspesula tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaiset ja aidosti asiakaslähtöiset pesula- ja hygieniapalvelut. Keskuspesula tavoittelee vahvaa valtakunnallista kasvua ja myös digitalisoi liiketoimintaansa aktiivisesti. Digitalisaatiossa Keskuspesulan luottokumppanina toimii Keski-Pohjanmaan Konttoripiste.
Lue lisää

Julkaistu: 02.07.2020

Data Group tekee paikallisista ICT-yrityksistä valtakunnallisesti vahvoja

Konttoripiste on osa Data Group -ketjua. Data Group on valtakunnallisesti toimiva, Suomen suurin itsenäisten ICT-jälleenmyyjien ketju. Ketjun tehtävä on edistää jäsenliikkeidensä paikallista tekemistä ja menestystä niin, että suurimman hyödyn toiminnasta saavat jäsenliikkeiden loppuasiakkaat.
Lue lisää

Julkaistu: 17.04.2020

Virtuaalitodellisuus luo huikeita näkymiä myös liiketoimintaan

Virtuaalitodellisuutta (VR, Virtual Reality) voi hyödyntää onnistuneesti ja monipuolisesti myös liiketoiminnassa. Virtuaalitodellisuus on jo meidän kaikkien ulottuvilla, vaikka se vielä tehokkaita tietokoneita vaatiikin ja vaikka yrityksissä sen mahdollisuuksia ei vielä riittävästi tiedosteta.

– Helposti ajatellaan, että kyse on vain viihteestä. Yksi iso haasteemme on saada lamppu syttymään asiakkaamme päässä. Virtuaalitodellisuutta voi hyödyntää kaikessa sellaisessa liiketoiminnassa, jossa asiakkaalle on tärkeää se, miltä ehdotettu ratkaisu voisi toteutettuna näyttää ja miltä sitä tuntuisi käyttää, Fujitsun Products-yksikön tuotepäällikkö Pertti Vitikainen valaisee.
Lue lisää

Julkaistu: 17.02.2020

Asiakasymmärrys kasvattaa Feelian valmisruuan kysyntää

Feelian toimitusjohtaja Jukka Ojalalla on selvä näkemys siitä, miksi pyhäntäläinen valmisruokavalmistaja on kasvanut kovaa ja kannattavasti viimeisen reilun viiden vuoden aikana. Yhtiön kasvustrategia vastaa ajan kuvaan ja puhuttelee Feelian asiakkaina olevia yrityksiä monella tavalla.

– Emme valmista ja myy pelkkää ruokaa, vaan valmiita konsepteja ja toimivia ratkaisuja asiakasyrityksemme tarpeen mukaan. Ruokamme on laadukasta ja vahvasti kotimaista, mutta oikeastaan ruoan valmistus seuraa asiakaslähtöistä ajatteluamme. Tällä ajatusmallilla olemme vakiinnuttaneet itsellemme hyvän markkina-aseman koko Suomessa, Ojala valaisee.
Lue lisää

Julkaistu: 30.09.2019

KW-Component hyödyntää infonäyttöjärjestelmää teollisen tuotannon sisäisessä viestinnässä

Suomalainen iDiD on selainpohjainen, skaalautuva ja monipuolinen infonäyttöjen hallintajärjestelmä. Sen avulla on helppo luoda, yhdistellä, päivittää ja ajastaa visuaalisesti kiinnostavaa sisältöä erilaisiin viestinnän tarpeisiin.

Keski-Pohjanmaan Konttoripiste toteutti yhteistyössä iDiDin kanssa infonäyttöjärjestelmän KW-Componentin kahteen toimipisteeseen Raahessa. KW-Component on Woodcomp konserniin kuuluva, teolliseen puurakentamiseen keskittynyt raahelainen perheyritys. iDiD toimitti infonäyttöjärjestelmän, Konttoripiste toimitti näytöt ja vastasi asennuksesta.
Lue lisää

Julkaistu: 13.05.2019

Videoneuvottelu säästää työaikaa ja parantaa etäkokousten laatua

Työplus tarjoaa työterveyspalveluita ja myös muita terveys- ja hyvinvointipalveluita kattavasti Keski-Pohjanmaan alueella palvellen noin 1600 yritystä, 1 000 yrittäjää ja sekä 27 000 henkilöasiakasta kaikilta toimialoilta.

– Meillä on yhteensä yhdeksän toimipistettä, jotka sijaitsevat Kokkolassa, Kokkolan suurteollisuusalueen Port Towerissa, Pietarsaaressa, Uusikaarlepyyssä, Kannuksessa, Toholammilla, Kruunupyyssä, Teerijärvellä ja Tunkkarissa. Vahvuutemme on todella asiantunteva ja osaava henkilöstö ja voimme olla ylpeitä palvelumme laadusta, kertoo Työplussan palvelujohtaja Heidi Rintala.

Rintala vastaa Työplussan palvelujen kehittämis- ja laatutyöstä. Yksi sisäisen toiminnan laatua parantava ratkaisu on ollut videoneuvottelujen hyödyntäminen viikoittaisessa työssä. Keski-Pohjanmaan Konttoripiste toimitti Työplussalle luotettavan kokonaisratkaisun videoneuvotteluja varten.
Lue lisää

Julkaistu: 02.04.2019

KJH-Comp on kasvanut kumppanin kilpailukyvystä huolehtimalla

KJH-Comp on Härmässä toimiva ohutlevymekaniikan sopimusvalmistaja. Yritys on toiminut pian kymmenen vuotta ja on siinä ajassa kasvanut viisi henkilöä työllistävästä yrityksestä noin 50 henkilön yritykseksi.

– Ohutlevymekaniikan sopimusvalmistaja tarkoittaa käytännössä sitä, että teemme asiakkaan toimittamien suunnitelmien mukaisia ohutlevytuotteita sisältäen laserleikkausta, särmäystä, hitsausta ja myös kokoonpanoa, KJH-Compin yrittäjä ja toimitusjohtaja Hannu Lahtinen kertoo.
Lue lisää

Julkaistu: 26.10.2018

”Mietitään keinot, kääritään hihat ja mennään maaliin asti”

Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahti kuvailee itseään avoimen optimistiseksi persoonaksi, joka haluaa nähdä ihmisissä ja asioissa lähtökohtaisesti aina hyvää. Lahden perheeseen kuuluvat luokanopettajana työskentelevä vaimo sekä Etelä-Suomessa asuvat 30-vuotias poika ja 27-vuotias tytär. Vapaa-ajalla Lahden intohimoina ovat monipuolinen liikunta ja mökkeily.

56-vuotias Lahti on myös pitkän linjan yrittäjä. Keski-Pohjanmaan Konttoripiste on perustettu vuonna 1985.
Lue lisää

Julkaistu: 07.09.2018

Uusia ja perinteisiä arvoja maailman parhailta paperilautasilta tarjoiltuna

– Paperilautanen on aika yksinkertainen tuote, jos niitä tekee muutaman päivässä. Kun tekee 4 miljoonaa, prosessi on jo paljon monimutkaisempi. Me olemme tehneet siitä oman tieteenlajinsa, Mini-Maid Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Mikael Grahn sanoo.
Lue lisää

Julkaistu: 08.08.2018

Autokauppaa tai tulostusta kunhan se on asiakkaalle helppoa

– Helppous on asiakkaan kannalta tärkein asia autokaupassa tänä päivänä. Koko palvelu pitää saada saman katon alta. Ensimmäiseksi tietysti autovalikoiman pitää olla monipuolinen, jotta asiakas saa sellaisen auton kuin haluaa. Jos meiltä ei toiveiden mukaista autoa heti löydy, me hankimme sellaisen. Sen jälkeen hoidamme kuntoon myös rahoituksen, vakuutukset ja auton kotiinkuljetuksen, Suomen Autokauppa Oy:n toimitusjohtaja Eero Poukkula kertoo.
Lue lisää

Julkaistu: 11.06.2018

Laitesuojia valmistava Esari näkee asiakkaan edun omaan osaamiseen keskittymällä

Oy Esari Ab on Suomen johtava laitesuojatoimittaja. Yritys on tähän mennessä toimittanut noin 4 000 laitesuojaa muun muassa teleoperaattoreiden, liikenteen ja energiateollisuuden laitteiden toiminnan turvaamiseksi. 25 vuotta toimineen yrityksen pitkän taipaleen on taannut osaava henkilökunta ja keskittyminen kapealle liiketoimintasektorille omaan ydinosaamiseen.
Lue lisää

Julkaistu: 13.02.2018

Työhyvinvointi syntyy pienistä teoista joka päivä

Kiinnostus työhyvinvointia kohtaan kasvaa yrityksissä koko ajan. Ei vähiten siksi että tämän päivän istuva tietotyö asettaa työhyvinvoinnille omat haasteensa. Niska- ja hartiakivut ovat kahvitaukojen toistuva puheenaihe useilla työpaikoilla.

– Yrityksillä on työergonomian ja työfysioterapeuttien tekemän henkilökohtaisen ohjauksen hyödyt aika hyvin tiedossa. Mutta saamme tietää istumatyön todelliset vaikutukset vasta 15-20 vuoden kuluttua ja siksi iso kysymys kuuluukin, olemmeko valmiita tekemään päivittäin jotain työhyvinvoinnin edistämiseksi ja istumatyön haittojen ehkäisemiseksi, Raisoftin Johan Boholm kysyy.
Lue lisää

Julkaistu: 05.09.2017

Sujuva huolto ja ylläpito ovat laadukkaan IT-palvelun elinehto

Keski-Pohjanmaan Konttoripiste tarjoaa kattavasti kaikki nykyaikaisen toimiston IT-ratkaisut kuten tietokoneet, palvelimet, pilvipalvelut, kopiointi- ja tulostusratkaisut, esitystekniikat ja kassajärjestelmät.

Digiloikka on päivän ihmesana. Informaatioteknologian tarkoitus on vauhdittaa yrityksen liiketoimintaa eikä jarruttaa sitä. Mutta joskus laitteet ja erityisesti ohjelmistot temppuilevat. Silloin mitataan huolto- ja ylläpitopalveluiden laatu sekä usein myös asiakassuhteen kestävyys.
Lue lisää

Julkaistu: 20.06.2017

Jalostaminen ja osaaminen ovat oikea suunta Wikarille ja Suomelle

Vuonna 1914 Uno Wikar osti pienen pajan, jossa hän korjasi maatilojen työvälineitä ja kengitti hevosia. Pian hän alkoi valmistaa hevosvetoisia lapiorullaäkeitä, joiden terät oli taottu raudasta. Tänään, yli 100 vuotta myöhemmin, Wikar Oy Kruunupyyssä valmistaa Kronos-tuotemerkillä huippuunsa tuotekehitellyt ja asiakkaalle räätälöidyt metsäkoneet, vesakkomurskaimet ja äkeet. Siinä välissä on ehtinyt tapahtua paljon. Kuten esimerkiksi se, että Suomi itsenäistyi ja viettää nyt 100-vuotisjuhlaansa. Mutta mikä on Wikar Oy:n pitkän iän salaisuus?
Lue lisää

Julkaistu: 16.05.2017

Laaja osaaminen ja sähköiset palvelut ovat SKM Servicen kilpailuvaltit teollisuuden kunnossapidossa

SKM Service Oy on teollisuuspalveluun erikoistunut yritys, jonka pääosaamista ovat erilaiset laitosten kunnossapitotyöt, putkistojen rakentaminen ja uusiminen, laite- ja koneasennukset sekä erilaisten investointi- ja kunnossapitoprojektien valvonta. Yrityksen asiakkaat ovat pääosin metalli-, kaivos-, paperi- ja kemianteollisuuden isoja pörssiyhtiöitä.

– Vahvuutemme on laaja osaaminen, teemme kunnossapitoa laajalla skaalalla muoviputkista teräsputkiin ja keraamisista materiaaleista haponkestäviin erikoislujiin panssariputkiin, SKM Servicen toimitusjohtaja Marko Junttila kertoo.
Lue lisää

Julkaistu: 02.05.2017

Räätälöityjä kuljetusratkaisuja 3D-suunnittelulla

Tyllis Oy Ab kasvoi kyläkorjaamosta moderniksi, kansainväliseksi konepajaksi


Tyllis Oy Ab:n tarina alkoi jo vuonna 1956, jolloin Tyllin perhe perusti maatalouskoneita korjaavan pajan Kokkolaan. Koneiden korjauksen lisäksi valmistettiin kottikärryjä. Vähitellen tuotanto laajeni muun muassa kuorma-autojen päällirakenteisiin. Tänä päivänä Tyllis on moderni ja monipuolinen kuljetusratkaisujen ammattilainen, joka valmistaa tilauksesta esimerkiksi rahtilavoja, perävaunuja, kapelleja, nosturiautoja sekä puoliperävaunuja. Lisäksi edustuksessa ovat Hiab-, Multilift-, Loglift- ja Zepro-tuotteet.
Lue lisää

Julkaistu: 17.03.2017

Laatukäsikirja ja toimiva ICT pitävät Relino Pipen paketin kasassa

Pietarsaarelainen Relino Pipe aloitti liiketoimintansa vuonna 2010 kolmen työntekijän voimin. Yritys on kasvanut nopeasti ja työllistää tänä päivänä 35 henkilöä. Hallittu, nopea kasvu on ollut mahdollista heti alussa luodun laatujärjestelmän avulla. Keski-Pohjanmaan Konttoripiste on ollut mukana Relino Pipen taipaleella alusta asti toimittamalla yritykselle elintärkeät ICT-palvelut ja tulostuksenhallinnan ratkaisut.
Lue lisää

Julkaistu: 15.02.2017

Konttoripiste ja Kenneth From ovat palvelleet asiakkaita Pietarsaaressa jo 20 vuotta

Kenneth From aloitti työt Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen Pietarsaaren toimipisteessä helmikuussa vuonna 1997 – silloin kun Pietarsaaren toimipistekin oli juuri avattu. Vuonna 2017 helmikuussa siitä tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta. Maailma muuttuu 20 vuodessa ja samalla on myös muuttunut Fromin työnkuva.

Konttoripiste yrityksenä on myös sopeutunut toimintaympäristön muutokseen. Nykyisin keskitytään entistä enemmän kehittämään asiakkaille kokonaisvaltaisia palveluratkaisuja.
Lue lisää

Julkaistu: 18.11.2016

Laadukkaat ja käytännölliset toimistokalusteet ovat tärkeä osa toimistohotellia

Energia Kiinteistöt Oy tuottaa innovatiivisia kiinteistöratkaisuja. Kiinteistöjen suunnittelussa ja toteutuksessa pyrkimyksenä on hakea optimaalinen ratkaisu asiakkaan tarpeisiin ja alusta saakka huolehtia myös kiinteistöjen vuokralaisten kytkeytymisestä uuteen ympäristöönsä. Tällä periaatteella on toteutettu Pyhäjoella Ollinmäen teollisuusalueella sijaitseva toimistohotelli Energy Tower, jonka toimistokalusteet toimitti kokonaisvaltaisena ratkaisuna Keski-Pohjanmaan Konttoripiste.
Lue lisää

Julkaistu: 27.10.2016

Konttoripiste ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino -konserni yhteistyössä tulostuksenhallinnasta tiedonhallintaan

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino -konserni on alueemme suurin monimediatalo, jonka pääliiketoimintaan kuuluvat julkaisu- ja painoliiketoiminta sekä digitaalinen liiketoiminta. Digitaalisen liiketoiminnan yksikkö on Kosila Digimedia, jonka toiminta koostuu yrityksille tarjottavien digitaalisten kaupan ja asioinnin ratkaisuista ja asiakkaiden digitaalisen liiketoiminnan kehittämisestä.

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino -konserni toimii usealla eri paikkakunnalla ja siksi konsernilla oli selkeä tarve ottaa käyttöön tehokas ja keskitetty tulostuksenhallintajärjestelmä yksiköihinsä. Kosilan ICT-kehittäjänä työskentelevä Markus Ketola vastasi tulostuksenhallintajärjestelmän kilpailutuksesta ja hankinnasta. Kilpailutuksessa järjestelmän toimittajaksi valikoitui Keski-Pohjanmaan Konttoripiste ja Konica Minoltan monitoimilaitteet.
Lue lisää

Julkaistu: 13.05.2016

Raskaansarjan konepajan it-osastolla pitää olla hiljaista

Ab A. Häggblom Oy on todellinen raskaansarjan mestari. Kansainvälinen, huipputeknologiaa hyödyntävä ja päämäärätietoisesti kehittyvä konepaja-alan yritys, joka valmistaa erilaisia telaketjusovelluksia ja erikokoisia kauhoja esimerkiksi kaivosteollisuuden asiakkaille. Asiakkaalle toimitettava lopullinen työ tehdään edelleen pitkälti käsityötaitoja hyödyntäen: hitsaamalla ja työstämällä metallia. Mutta raskaassa metalliteollisuudessakin sujuvan tuotannon taustalla on informaatioteknologia.
Lue lisää

Julkaistu: 27.01.2016

Todellinen teräsmies haluaa uida, pyöräillä ja juosta Havaijilla

Joona Tuikka on määrätietoinen nuori triathlonisti. Tuikka tähtää triathlonin vuoden 2017 MM-kisoihin Havaijille eikä pelkää sanoa ääneen, että haluaa myös menestyä siellä. Keski-Pohjanmaan Konttoripiste tukee Tuikkaa matkalla määränpäähän toimimalla urheilijan sponsorina.
Lue lisää

Julkaistu: 21.09.2015

Hyvä työviihtyvyys ja ergonomia maksavat itsensä takaisin

Uusikaarlepyyläinen Prevex on Suomen vanhimpia toimivia muovialan yrityksiä ja Skandinavian johtava keittiön ja kylpyhuoneen vesilukkojen valmistaja. Vuodessa vesilukkoja valmistuu noin 3,4 miljoonaa kappaletta ja 90 % tuotteista menee vientiin. Yritys on saavuttanut asemansa asiakaslähtöisyydellä ja investoimalla tuotekehitykseen.

Myös kasvuhalukkuus ja työhyvinvointi ovat iso osa Prevexin filosofiaa. Taloudellisten tunnuslukujen ohella kasvu konkretisoitui Prevexillä muutama vuosi sitten myös niin, että yrityksen toimistotilat alkoivat käydä pieneksi henkilökunnalle.
Lue lisää

Julkaistu: 28.08.2015

Sujuva esitystekniikka vaatii hyvää suunnittelua

Digiaikana digitaalisesta ja interaktiivisesta esitystekniikasta on tullut saumaton osa myös koulujen arkea. Esitystekniikka toimii opetuksen tukena ja omalta osaltaan varmistaa, että opetusmenetelmät ovat ajan tasalla eikä ajan haasteisiin vastaaminen jää ainakaan tekniikasta kiinni.
Lue lisää

Julkaistu: 16.06.2015

Vahvasti kansainvälinenkin arvostaa paikallista palvelua

Pietarsaaresta maailmalle ponnistava Herrmans on yksi Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen pitkäaikaisimmista asiakkaista. Herrmans tuottaa ratkaisuja polkupyöräteollisuudelle valmistamalla muovista esimerkiksi vannenauhat, ketjusuojat, kahvat, pyörän lamput ja heijastimet. Tuotteista yli 80 % menee vientiin ympäri maailman. Päätoimipaikkansa konttoriratkaisuissa Herrmans luottaa Keski-Pohjanmaan Konttoripisteeseen paikallisena toimijana.
Lue lisää

Julkaistu: 11.06.2015

Hyvää kassajärjestelmää on helppo käyttää ja hallita

– Hyvä kassajärjestelmä on nykyajan vaatimusten mukaisesti tietojärjestelmäpohjainen, helppokäyttöinen ja toimintavarma. Meillä olisi ainakin päivä pilalla, jos kassajärjestelmä kaatuisi ja joutuisimme kirjaamaan kaiken myynnin paperilapuille, sanoo Harjun Leipomon Marko-Yli-Tokola.
Lue lisää

Julkaistu: 29.04.2015

Pitkäaikainen yhteistyö saa arjen sujumaan toimistossa ja tuotannossa

Oy Finn-Marin Ltd. on vuonna 1990 perustettu lasikuituveneitä valmistava yritys. Yhtiö valmistaa vapaa-ajan veneilyyn tarkoitettuja 5-12 metrisiä avo- ja hyttiveneitä tuotemerkkeinään Finnmaster-perheveneet ja Grandezza-premiumveneet.

Finn-Marin työllistää toistasataa henkilöä tuotannossa ja toimistossa kolmella tehtaalla Kokkolassa ja Kalajoella. Veneet tehdään käytännössä käsityönä, mutta kuten nykyään aina ja kaikkialla, myös veneyrityksen toiminta on riippuvaista toimistoratkaisuista, tietojärjestelmistä ja informaatioteknologiasta. Niissä Finn-Marinin apuna ja läheisenä kumppanina on ollut jo 1990-luvulta saakka Keski-Pohjanmaan Konttoripiste.
Lue lisää

Julkaistu: 16.03.2015

Tulostuksen hallintajärjestelmällä säästöjä ja IT-osaston taakkaa keveämmäksi

Kun 20 seurakuntaa Kokkolan, Kalajoen ja Raahen rovastikuntien alueella tulostaa asiakirjoja, vuoden aikana kymmenistä monitoimilaitteista putkahtaa 1,7 miljoonaa paperiarkkia. Kun tulostusmäärä on näin merkittävä ja yhtälössä on mukana 13 kuntaa laajalla maantieteellisellä alueella, ei ole aivan yhdentekevää, millainen seurakuntien tulostuksen hallintajärjestelmä on.
Lue lisää