Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatti Konttoripisteelle


01.10.2021

Konttoripisteellä on reilut kannustimet työntekijöiden liikunnan tukemiseen. Suomen aktiivisin työpaikka -kartoituksessa arvioidaan yhdeksän eri osa-aluetta, joissa Konttoripiste ylsi täysiin pisteisiin muun muassa liikuntaan aktivoinnissa. Rahallisesti työntekijöitä tuetaan reilusti yli valtakunnan keskiarvon.


Keski-Pohjanmaalla Suomen aktiivisin työpaikka -kartoituksesta vastaa Kepli, joka on tehnyt Konttoripisteen kanssa tiivistä yhteistyötä jo reilun kymmenen vuoden ajan. Kartoitus oli luonteva yhteistyön jatkumo liikuntaan ja työhyvinvointiin panostavalle Konttoripisteelle. Keplin puolelta kartoitusta oli toteuttamassa aikuisliikunnan asiantuntija Satu Heinoja.

Kartoituksessa liikunnan toteutumista arvioidaan yhdeksällä eri osa-alueella. Yritykselle myönnetään sertifikaatti, jos yhteispistemäärä ylittää 50 % kartoituksen kokonaispistemäärästä. Konttoripiste ylsi arvioinnissa arvoon 77 % Suomen keskiarvon ollessa 65 %.

- Tänä vuonna kymmenen nopeinta yritystä pääsee tekemään kartoituksen maksutta ja tällä hetkellä kartoitus on tehty kolmen yrityksen kanssa, Satu Heinoja kertoo.

Keski-Pohjanmaan alueen yrityksistä yksi palkitaan tammikuussa Keplin urheilugaalassa. Kepli asettaa ehdolle yhden yrityksen kisailemaan Suomen Aktiivisin Työpaikka -tittelistä, joka myönnetään valtakunnallisessa urheilugaalassa.



Liikuntakampanjalla lisää työvirettä


Ensimmäisen liikuntakampanjan Konttoripiste aloitti jo vuonna 2008 yhteistyössä Keplin kanssa. Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahden mukaan tavoitteena oli saada liikunnalliset elämäntavat pysyväksi osaksi työntekijöiden arkipäivää. Vuoden pituisen kampanjan motivaattorina toimi rahapalkinto ja tavoitteena oli aktivoida työntekijöitä pisteytysjärjestelmän avulla.

Pidemmän tähtäimen liikuntakampanja alkoi tuottaa tuloksia ja kampanja vaikutti positiivisesti koko työyhteisön ilmapiiriin parantaen myös stressinsietokykyä.

- Työvireessä ei ennenkään ollut moitittavaa, mutta liikuntakampanja toi selkeästi uutta puhtia ja poissaolot pienenivät entisestään. Parhainta antia oli kuitenkin, että kokonaiset perheet lähtivät liikkeelle. Puolisot lähtivät mukaan lenkkipolulle ja liikunta tuli osaksi koko perheen arkea, Lahti iloitsee.



Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin Konttoripisteen henkilökunnalle kävi luovuttamassa Keplin toimesta Satu Heinoja.


Työntekijöille etuja retkeilyautosta kulttuurielämyksiin


Tällä hetkellä Konttoripiste työllistää 20 työntekijää. Työntekijöiden hyvinvointia tuetaan muun muassa ePassilla, joka antaa mahdollisuuden käyttää rahat kulttuurielämyksiin tai itselle mielekkääseen liikuntamuotoon.

Lisäksi Konttoripisteellä on työntekijöiden käyttöön hankittu retkeilyauto, paritalo Rukalla, kaksi Trekin fatbikea ja työntekijöitä tuetaan urheilutekstiilien osalta. Kokkola City Runiin työntekijät voivat myös halutessaan osallistua.

Konttoripiste tarjoaa mahdollisuuden myös oman terveyden seurantaan Firstbeat-mittauksen avulla.

- Mittauksen tulokset ovat herättäneet työntekijöiden keskuudessa ajatuksia, kuinka tottumuksia muuttamalla on mahdollisuus ottaa askel parempaan arkeen, Tuomo Lahti kertoo.

Nelisen vuotta yritys on tarjonnut myös viikoittaisen spinningin työntekijöille. Mukaan on kutsuttu myös yhteistyökumppaneita.

- Meillä on ollut ajatuksena, että asiakkaita ei viedä oluelle, vaan tarjotaan mahdollisuus kuntoiluun. Usealle asiakkaalle spinningiin osallistuminen onkin ollut sysäys aktiivisemman liikunnan aloittamiseen, Lahti iloitsee.



Energiaa myös vapaa-aikaan


Konttoripisteellä työntekijä nähdään kokonaisuutena. Liikkuminen ja liikunta tukevat kokonaisvaltaisesti hyvinvointia ja jaksamista.

- Silloin kun sekä fyysinen että psyykkinen puoli on kunnossa, työntekijä jaksaa sekä töissä että kotona, Lahti painottaa.

Toimitusjohtaja jakaa vuorokauden kolmeen kahdeksan tunnin osioon, joista jokaisen tulee olla kunnossa.

- Työpaikalla täytyy olla mukavaa ja vireystilan kunnossa. Sen jälkeen elinvoimaisuutta pitää kuitenkin olla vielä illalla työpäivän jälkeenkin. Lisäksi pitää huolehtia riittävästä yön unesta ja palautumisesta. Kun nämä elementit ovat kunnossa ja normaali viikonvaihde riittää palautumiseen, työmotivaatio säilyy ja hyväkuntoisesta henkilökunnasta on iloa myös työpaikalla.

Lahti ajattelee työntekijöiden elämää myös työuran jälkeen toivoen, että liikunnallinen kyky säilyisi vielä eläkevuosinakin.

Konttoripisteellä liikunnallinen ajattelutapa lähtee toimitusjohtajan arvoista ja toiminnasta. Aktiivinen elämäntapa on istutettu Tuomo Lahteen jo lapsena jalkapallon parissa. Lisäksi tärkeitä asioita ovat perheen kanssa retkeily ja liikkuminen, hiihto sekä laskettelu. Vanhemmalla iällä mies opetteli myös uimaan ja on kisaillut triathlonin puolimatkoilla.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.